About

In Istanbul's vibrant heart, the Merkez Efendi Nation's Library offers a serene retreat from the city's bustle. It's a haven for book lovers and peace seekers alike. This beautiful library provides a positive atmosphere with its calming environment and well-curated book collection, catering to many interests. Visitors can enjoy complimentary tea, soup, and coffee at certain hours, making the experience even more welcoming. The internet connection is robust, perfect for students, researchers, or anyone needing a quiet place to work. The tranquil silence only enhances the charm of this special place.

Features

Wheelchair accessible

How to get here?

The nearest public transport options for your convenience.

Topkapı Zeytinburnu
Bus stop 275 m walk
Mevlevihane Cad.
Bus stop 99 m walk
Cevizlibağ
Bus stop 109 m walk
Mevlanakapı
Bus stop 237 m walk
Topkapı-Cevizlibağ
Bus stop 281 m walk

Reviews and Ratings

Write a review
4.1
based on 490 reviews
4.1/5 490 reviews
Aya Aoki
Aya Aoki
2 months ago on Google

Çok temiz çalışanlar ilgili sessiz

Kelether
Kelether
3 months ago on Google

Birkaç sınav öncesi burada sabahladım. Gerçekten ders çalışmak isteyenler için 7/24 hizmet sağlayan zaten pek yer yok. Bunun yanında Zeybim uygulması üzerinden kolaylığı personelin yaklaşımı gayet iyi sadece ortadaki masalar dışında yan masalara da priz hizmeti olsa iyi olurdu. Sadece uzatma kablosuyla oluyor zor o da. Çay kahve alabiliyorsunuz hem ocak hem otomattan. Belli saatler çorba da çıkıyor. Etraf biraz tekinsiz gece için belki kafeler marketler olsa daha güzel olabilir ama geliştiğini söylemek lazım. Büyük kolaylık sağlıyor. Emeği geçenlere teşekkürler.

Show more
NMNSBBH
NMNSBBH
3 months ago on Google

Sandalyelerin altına susturucu malzemelerden takılması lazım. Bir kişi sandalyesini hafif çekince bütün kütphane o sesi duyuyor ve zeminin ahşapla olan o sürtünmesinin sesi gerçekten kulak acıtan bir ses. Çeşitlilik bol olsun diye garip garip çorbalar geliyor. Birçok kişi gelip çorbaya bakıyor çorbayı içmeden geri dönüyor. Mercimek, ezogelin gibi herkesin sevdiği ve ekmekle yenilenebilecek yani KARIN DOYURABİLEN çorbalar olsa çok daha mantıklı olur. Bir de kddi problemi var ama onu çözdüler sanırım kütüphane görevlilerini bu davranışlarından dolayı tebrik ediyorum evet hepimiz hayvanseveriz ama her şeyin bir yeri var. Bunların dışında gayet güzel bir kütüphane. Yanıbaşında da cami var namazlarınızı camide kılabilirsiniz.

Show more
  • merkez efendi nation's library
  • urve abak
  • merkez efendi nation's library zeytinburnu photos